Litvínov Lancers - další neoprávněný start, podmínečné vyloučení a odstoupení ze soutěže

06.11.2015 13:19

Vedení PAHL řešilo další přestupek Lancers proti pravidlům soutěže a fair-play - NEPOVOLANÝ START HRÁČE - JAKUB URBAN , KTERÝ POD JINOU IDENTITOU NASTOUPIL V ZÁPASE DNE 24.10. PROTI TÝMU SK KOSTKA CHOMUTOV. Na tuto skutečnost byli během první třetiny upozorněni rozhodčí utkání a po domluvě a souhlasu kapitána soupeře bylo utkání i s tímto hráčem dohráno.

Vedoucí týmu Litvínov Lancers Oldřich Štěpánovský byl nejprve dotázán, v jaký den a čas by bylo možné přestupek řešit při osobním setkání. Vyhověli jsme jeho požadavku na dopolední čas, kdy se odvolával, že má celý týden odpolední směnu, a proto dohodli páteční dopolední schůzku. Po odeslání přesného času schůzky bylo vyjádření Oldřicha Štěpánovského následující - "Já se nezúčastním, protože můj čas je moc drahý na to, abych ho plýtval takovými schůzemi o ničem. Buď odehrajeme sezónu s takovými hráči, jaké si přivedu, nebo už neodehrajeme žádný zápas v lize a odejdeme tak z ligy."

Takovýto přístup a direktivní jednání proti pravidlům ligy vedení PAHL nehodlá akceptovat. Pravidla soutěže jsou pro všechny stejná a jasná. Soutěž mohou hrát pouze hráči, kteří v čas figurují na soupiskách týmů, splňují všechna kritéria a respektují pravidla soutěže. Pokud tedy nehodlá tým Litvínov Lancers pravidla dodržovat, bude nuceno vedení přistoupit k vyřazení týmu ze soutěže. 

V reakci na následnou e-mailovou korespondenci pan O. Štěpanovský oznámil odstoupení týmu Litvínov Lancers ze soutěže. 

Vedení PAHL mrzí odstoupení jednoho z "original six" týmů ligy a další zúžení ligové rodiny. Ta má ale šanci přežít a rozvíjet se pouze, pokud bude mít jasná pravidla, která bude striktně a bez vyjímky uplatňovat na všechny bez rozdílu.

Veškeré zápasy Lancers budou anulovány. Na využití času na ledě z doposud neodehraných utkání s Lancers mají plné právo jejich soupeři a to včetně zajištění časomíry a rozhodčích (pokud o rozhodčí vedoucí týmů zažádají dopředu) ze strany PAHL. V případě zájmu se pokusí vedení PAHL dojednat soupeře pro "přátelská utkání", buď ze strany ten den nehrajících týmů PAHL, nebo např. týmů, kteřé by měly zájem v příštím ročníku hrát v rámci soutěže.